ceritera si gadis kecil

#insyaallah*
# Menjadi seorang yg kuat dlm menghadapi cabaran & rintangan hidup
# Menjadi seorang yg lebih penyabar dan berani
# Menjadi seorang anak dan kakak yang bertanggungjawab
# Menjadi mahasiswi form 6 dan tamat dengan pointer yang baik
# Memiliki lesen
# Memiliki kenderaan sendiri
# Dulu every month shopping, now 4 bulan SEKALI shopping
# Menjadi seorang isteri soleha terhadap suami dan anak *ehh?gurau*
# Menjadi seorang hamba allah yang taat kepada perintahnya.
# Menjadi seorang yg lebih matang & melakukan perkara jihad ke jalan NYA
# Menjadi seorang yang berfikiran luas dan positif
# Kurangkan tabiat menangis dan tabiat berangan
# Stay simple and awesome
# Buang sifat gedik gedik dulu
# Kurangkan tabiat buat lawak yang tak seberapa nak lawak
# Kurangkan pengambilan gula *melalut ni*
# Kurangkan tabiat keluar rumah.
# Dulu makan md chicken every week now SEBULAN sekali *kempunan*
# Lebih bersikap sederhana
# Tidak boros



kotak music





propaganza sangat .
Sunday, 13 May 2012 . 1 word(s) .
                        ~ assalammualaikum ~

  pejam celik pejam celik . Bulan Mei dah . alahai sekejapnya . banyak dugaan . cabaran juga banyak yang datang tanpa di duga. Ya Allah kuat kan aku . aku lemah . aku tak kuat . aku redha malahan pasrah .

okey . terima kasih kepada friends dalam muka buku yang cukup prihatin dengan diri saya. terima kasih saya ucapkan . okey saya akan bagi jawapan kepada soalan soalan yang anda tujukan kepada saya .

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
soalan pertama :  era takda boyfriend ? suka menyendiri eh ?

                                 jawapan :    terima kasih di atas soalan awak tu. hihi. act saya da ada
                                                             boyfriend lah awak. cuma saya tak tunjuk kat dalam facebook.
                                                     nanti ada manusia yang iri hati. tak boleh lihat kebahagian 
orang. itu sebabnya .

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                                        soalan kedua :    adk ni comel lah . macam mana nak pakai tudung macam adik pakai tu ?

                                           jawapan :   terima kasih atas pujian akak itu . senang je kak. seriusly senang              
                                                             kalau boleh saya nak buat video tutorial kat youtube . tapi saya
                                                                tak da camera video untuk rakam . insyaallah . saya akan usahakan .
               ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

                                  soalan ketiga : akak ni mesti anak orang kaya kan ? camera ada , setiap gambar          
           dressup semua lain adik tengok.

                                   jawapan :   haha , soalan adik agak lucu . kaya ? alhamdulilah akak di lahirkan   
                                                 dalam keluarga yang   sederhana .camera tu ayah akak yang bagi 
                                                          present sempena ulang tahun akak yang ke 16 ,dan untuk pengetahuan
                                                    adik . akak guna  duit pocket sendiri untuk beli baju akak semua .
                                            akak tak pernah  mintak parents money if  nak beli sesuatu .
                                                            akak akan ikat perut kat sekolah. that why akak kurus                 
 kat sekolah . muehehehehe .

   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

saya manusia yang tak sempurna



kita lahir dengan dua mata di depan wajah kita, kerana kita tidak boleh selalu melihat ke belakang. Tapi pandanglah semua itu ke depan, pandanglah masa depan kita.

Kita dilahirkan dengan dua buah telinga di kanan dan di kiri, supaya kita dapat mendengarkan semuanya dari dua buah sisi. Untuk berupaya mengumpulkan pujian dan kritikan dan memilih mana yang benar dan mana yang salah.


Kita lahir dengan otak di dalam tengkorak kepala kita. Sehingga tidak peduli semiskin mana pun kita, kita tetap kaya. Kerana tidak akan ada seorang pun yang dapat mencuri otak kita, fikiran kita dan idea kita. Dan apa yang anda fikirkan dalam otak anda jauh lebih berharga daripada emas dan perhiasan.


Kita lahir dengan dua mata dan dua telinga, tapi kita hanya diberi satu buah mulut. Kerana mulut adalah senjata yang sangat tajam, mulut bisa menyakiti, bisa membunuh, bisa menggoda, dan banyak hal lainnya yang tidak menyenangkan. Sehingga ingatlah bicara sesedikit mungkin tapi lihat dan dengarlah sebanyak-banyaknya.


Kita lahir hanya dengan 1 hati jauh di dalam diri kita. Mengingatkan kita pada penghargaan dan pemberian cinta diharapkan berasal dari hati kita yang paling dalam. Belajar untuk mencintai dan menikmati betapa kita dicintai tapi jangan pernah mengharapkan orang lain untuk mencintai kita seperti kita mencintai dia.Berilah cinta tanpa meminta balasan dan kita akan menemui cinta yang jauh lebih indah.





sekian . salam dari saya era qusniza . muahh . *kenyit mata*






Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post