ceritera si gadis kecil

#insyaallah*
# Menjadi seorang yg kuat dlm menghadapi cabaran & rintangan hidup
# Menjadi seorang yg lebih penyabar dan berani
# Menjadi seorang anak dan kakak yang bertanggungjawab
# Menjadi mahasiswi form 6 dan tamat dengan pointer yang baik
# Memiliki lesen
# Memiliki kenderaan sendiri
# Dulu every month shopping, now 4 bulan SEKALI shopping
# Menjadi seorang isteri soleha terhadap suami dan anak *ehh?gurau*
# Menjadi seorang hamba allah yang taat kepada perintahnya.
# Menjadi seorang yg lebih matang & melakukan perkara jihad ke jalan NYA
# Menjadi seorang yang berfikiran luas dan positif
# Kurangkan tabiat menangis dan tabiat berangan
# Stay simple and awesome
# Buang sifat gedik gedik dulu
# Kurangkan tabiat buat lawak yang tak seberapa nak lawak
# Kurangkan pengambilan gula *melalut ni*
# Kurangkan tabiat keluar rumah.
# Dulu makan md chicken every week now SEBULAN sekali *kempunan*
# Lebih bersikap sederhana
# Tidak boros



kotak music





(dua belas/ dua belas/ dua belas)
Friday, 14 December 2012 . 0 word(s) .
assalammualaikum,

        
    Di saat semua sebok mengupdates status, habis kecoh satu facebook, twitter dan boleh dianggap kecoh satu dunia lah. semua gara-gara pasal tarikh (dua belas. dua belas. dua belas) . actually bagi perempuan tarikh tu cantik and kebanyakkan ramai yang sudah di ijab kabulkan pilih tarikh tu untuk meraikan majlis perkahwinan. tapi bagi lelaki tarikh tu macam takda apa yang special. *nampak tak perbezaan* yela lelaki ni jenis tak kisah tentang tarikh, tengoklah tarikh anniversarry pun kadang kadang boleh lupa apa tah lagi tarikh tarikh yang remeh cenggini. kan girls ? hehe.

      Tarikh 12.12.12 tu ramai yang keluar berpacaran. haha, jadi bagi orang yang solo tu keluar dengan member jela ceritanya. like me *poyos* okeyy. Jadi kalau di bentangkan plan sebetul betulnya, ekceli tiga orang nak keluar. tapi sayang, jadi plan B. one girl tak dapat ikut berikutan suhu panas mendadak gitu *demam* semoga cepat sembuh esther . i miss you dear . Jadi kalau di pendekkan cerita keluar dengan aisyah . best juga. jalan sini jalan sana. tapi boleh di katakan boring juga lah , sebab dah banyak kali pergi tempat situ. sampai rasa nak termuntah bila nampak muka security yang sama *okey yang ni tipu. 
 After round round kat area time square tiba tiba hujan. Nasib baik ada aisyah, bukan nasib apa. haha. cuma rasa bertuah jalan dengan dia. sebab dia sentiasa dengan payung. jadi tak rugi keluar dengan dia. lepas tu, jalan pergi sungei wang pula. memang ada plan nak jumpa member kat situ. tapi sayang tempat kerja dia macam tak pernah ku jumpa. Metrojaya kL. just asking aisyah .  , "tahu tak metrojaya kat mana ?" and aisyah .  kata" itu kan tempat orang ambik lesen memandu" haha, *gelak berjemaah* and i said" what ? betul ke ? " dalam hati berbisik " eh, tak kan mamat ni kerja kat tempat lesen memandu, dia kata hari tu dia jaga kat floor ladies" tapi takpelah. tak salah kita mencari .  Kita orang pun round lah satu sungei wang, puas cari Metrojaya tu ha. last last terpaksa akur, tanya abang hansem security, akhirnya jumpa juga. tapi malas lah pula nak jumpa dia. takpelah round round jelah. Tiba tiba ada two boys *tennagers* ikut dari arah belakang. seriusly tak perasan langsung. nasib baik mata aisyah tajam. jadi memang nampak jelas sangat dia ikut kita orang. bila kita orang stop tengah jalan, dorang pun stop. konon konon sembang. curiga lah juga. risau gila. try putar belit jalan and hilangkan jejak kita orang dari budak budak tu, finnaly lepas juga, alhamdulilah . hihi well, *kami ni pelesit*. haha. then tiba tiba rezeki depan mata je, boleh pula kawan yang kerja metro tu lalu depan mata, haha. finnaly jumpa. Jadi tak sia sia lah kita orang round. and after jumpa ewan and faridd. hahah, okey dorang sangat pemalu. tak tahu nak kata apa dah. haha. *credit to ewan and faridd* after dah jumpa, so time for back home. selesai juga misi merantau KL dan keesokkan hari owner blog ni kena demam, mungkin sebab hujan hari tu . 




                                                           CAMERA , ROLL, ACTION.



    

                                                                        sekian terima kasih



            




Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post